sâmbătă, 25 iunie 2011

Am ratat sărbătorirea trecerii Prutului!

Tot scandalul cu declaraţia  preşedintelui Băsescu împotriva regelui a plecat de la o întrebare a dlui Ion Cristoiu privind ziua de 22 iunie 1941, când mareşalul Antonescu a ordonat trecerea Prutului. Dl Cristoiu, altfel istoric diletant, crede că ar fi trebuit să marcăm festiv această zi ca ziua când a început Războiul de reîntregire a Patriei ciuntite de ruși.
Îmi pare rău că am pierdut ocazia de a sărbători această zi importantă pentru istoria patriei (ce importanţă are că războiul respectiv îl duceam în calitate de aliaţi ai lui Hitler!!). Îi sugerez dlui Cristoiu, urmând logica dumisale, să ne atragă din timp atenţia să nu ratăm de la sărbătorire şi ziua de 12 decembrie, când se împlinesc, anul acesta,  70 de ani de când România a declarat război SUA!

miercuri, 22 iunie 2011

Băsescu îi face curte lui Antonescu... Părerea mea!

...Pe de altă parte...hâc!... părerea mea...hâc!...e clar că preşedintele Băsescu, cum s-a spus...hâc...îi face curte lui Antonescu... A spus aseară pe post... hâc!... că nu Antonescu e de vină cu pogroamele cu evreii şi ţiganii... hâc... că ăsta nu era decât un biet prim-ministru... hâc..., ălălalt e vinovatu´... regele... cum îl cheamă...hâc! Nu?!... Cum, care Antonescu?!...hâc!... Crin Antonescu!... Părerea mea!...

"Intelectualii" lui Băsescu şi Regele Mihai

Traian Băsescu a declarat în această seară la B1Tv:
"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta  era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele? "
"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere."
În studio se aflau ca moderatori Robert Turcescu şi Ion Cristoiu. N-am văzut emisiunea, nu ştiu ce reacţie au avut cei doi.
Nu mă interesează ce spune Băsescu şi nu comentez. Mă interesează ce spun "intelectualii lui Băsescu" despre ce spune Băsescu. Prin urmare, doar întreb:
Dle Sever Voinescu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Horia-Roman Patapievici, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Cristian Preda, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Vladimir Tismăneanu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Traian Ungureanu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Theodor Baconschi, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Teodor Paleologu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Mircea Cărtărescu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Gabriel Liiceanu, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?
Dle Mircea Mihăieş, credeţi că Regele Mihai a fost slugă la ruşi şi că abdicarea sa a fost un act de trădare a interesului naţional al României? Dacă nu, credeţi că Traian Băsescu e sănătos mintal?